Dirigent Sander van Dorst

Toen ik hoorde dat er een vacature was voor muzikaal leider bij Muzikaèl hoefde ik niet heel lang na te denken; ik wilde mij graag bij deze club aansluiten! Een aantal jaren terug heb ik hun show gezien, dus ik wist wel een beetje waar het om ging.

Foto door: Alex Schröder

Om maar met de deur in huis te vallen: mijn naam is Sander van Dorst, ik ben 23 jaar oud en kom uit het dorp Rucphen. Ik ben als 8-jarig jongetje begonnen met blokfluit en ben een jaar later gestart met hobo bij de plaatselijke harmonie Nederland en Oranje.

We spoelen even heel wat jaren vooruit en na het behalen van mijn diploma aan de KSE wordt ik aangenomen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ik volg hier de opleiding Docent Muziek met hoofdvak fagot, heb twee jaar zangles en zit vier jaar in het koor van de afdeling. Op het conservatorium ontwikkel ik een grote liefde voor de koormuziek en in mijn afstudeerjaar schrijf ik een koorstuk op een tekst van Rammstein. Nu ook deze periode achter mij ligt begon ik het ‘koorgevoel’ erg te missen. Extra dankbaar ben ik daarom dat ik aan de slag kan bij Muzikaèl.

Momenteel volg ik een premaster tot HaFaBra-dirigent. In het dagelijks leven werk ik als muziekdocent nog op een aantal basisscholen in de regio, ben ik dirigent van een jeugdorkest en muzikaal leider bij cabaret Onvermeidelijk, geef ik les op verschillende instrumenten en componeer en arrangeer ik in opdracht. Ik sta te trappelen om te beginnen bij Muzikaèl en hoop jullie terug te zien bij de volgende show! Tot ziens!