Dirigent Jan Roovers

Wie is Jan Roovers?

“Een geboren musicus!”, zoals hij zelf zegt. Als kind leerde hij blokfluit, klarinet, piano en saxofoon spelen, dit laatste leerde hij zichzelf aan. Hij was lid van het harmonie-orkest Roosendaal, waar zijn vader dirigent was.
Op de middelbare school is de basis van Vocal Group Nouveau gelegd. Na de middelbare school volgde hij een studie op het Conservatorium met als richting schoolmuziek. Hij heeft altijd groepen en projecten in de muziek begeleid, waaronder musicalprojecten, Big Band, Hoklavier, saxofoon- en pianoles geven. Ook arrangeert Jan muziekstukken.

Waarom ben je dirigent van Muzikaèl is geworden?

“Ik volgde Muzikaèl al een tijdje, heb verschillende shows gezien en het lijkt me een leuke uitdaging om met de mensen van Muzikaèl, deze vereniging naar een nog iets hoger niveau te brengen; werken aan een betere balans tussen koor en band en een goede dynamiek in de verschillende nummers.
Ook een belangrijk punt is dat ik niet alleen dirigent, maar tevens pianist van de band van Muzikaèl ben. Heerlijk is het om met andere mensen muziek te maken. Het is alleen maar genieten!”